Assalamualaikum & Selamat Sejahtera Semua!
Beberapa hari yang lepas kawan azfa ada buat kek jelly swiss roll. Kek ni senang jew sebab kawan azfa ni pada mulanya nak buat kek puding (jelly cake) tapi disebabkan lupa nak beli tepung kastard maka jadilah kek jelly swiss roll .
Bahan-bahan :
- jelly / agar-agar pun boleh guna ( cara penggunaannya boleh ikut pada arahan yang disediakan pada bungkusan jelly@agar-agar tersebut)
- milo paket kecil (ikut citarasa masing-II kalau nak guna perisa lain pon boleh)
- kek swiss roll yang dah siap di jual di kedai ikut citarasa masing-II
Cara-cara :
- Masak jelly/agar-agar yang anda sudah beli tu.
- Potong swiss roll cake (terpulang pada citarasa anda.Kalau anda nak potong bulat-II pun boleh)
- Setelah jelly/agar-agar tersebut sudah masak, tuang dahulu jelly kedalam bekas makanan.
- Biarkan beberapa minit baru letak swiss roll cake tu kat atas jelly tersebut. Lakukan langkah ke-3 diselang-selikan langkah ke-4 sampai cukup pada bekas makanan.
- Lepas siap pada langkah ke-4,Sejukkan kek swiss roll ke dalam peti sejuk . Dan siap sepenuhnya.
Maaflah.
Azfa lupa snap pic kek swiss roll puding ni sebab dah habis
baru teringat nak snap. :)
No comments:
Post a Comment
Terima Kasih kerana sudi berkata-kata...
(*_*)