Moshi moshi..Hello .You are from .Selamat Datang ke Blog LollyPopPinkiey pada yang tidak seberapa gah ini yee...

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera semua !


Maaflah semua.Azfa baru saja on blog ni.Sudah berhabuk dan kalau ada labah-labah dah lama bersarang sampai ke anak cucu dah blog ni.. Azfa belajar di Ciast.Azfa baru je sebulan di ciast yang berada di shah alam sek.19. Azfa agak sibuk sampai tak sempat nak update blog.Sekarang ni azfa dapat sambung belajar Diploma Lanjuntan Pengajar Vokasional (DLPV).Wahhh!!Apa tu Diploma Lanjuntan Pengajar Vokasional (DLPV)? Azfa tak reti nak explain sangat.Tentang DLPV.Sesiapa nampak azfa haalloo-II laa kita iyeww!! kita tarak sombong...Azfa sambung kemahiran tahap 5 jurusan elektronik + kurusus Vocational Training Oficer (VTO) . Betul ke ejaan tu? Kalau salah tegur la iyew.Bahasa inggeris sudah agak berkarat sikit! :) Azfa belajar di CIAST untuk tempoh 2 tahun 6 bulan. Agak lama kan? tak pela.Demi timba ilmu.
Kenapa Azfa sambung DLPV?Kenapa tak sambung Degree? one of the reasson is Azfa tak amik MUET...Semua tahukan apa itu MUET?
Untuk jurusan Azfa,..MUET salah satu syarat kelayakan untuk memasuki degree...Satu lagi sebab azfa belajar dekat CIAST is..there is no PTPTN or Pinjaman PTPK...Pembayaran untuk belajar di CIAST di bawah Pembiayaian PTPK. PTPK ni kalau tak silap ada 2 jenis iaitu :
  1. Pinjaman PTPK
  2. Pembiayaian PTPK <<yang ni tanggung Azfa sepanjang Azfa belajar di CIAST

Walaupun di beri elaun tak seberapa tapi cukuplah untuk menampung sedikit sebanyak...Aiceeh..ayat cam lama jew dah belajar di CIAST padahal bru sebulan jew dok Shah Alam ni. Nak cari duit lebih kena pandai-II buat part time kerja.rasanya setakat ni kot azfa nak bercerita.Nanti ada lagi cerita azfa update blog lagi ye..Perot sudah kenyang.Mata sudah ngantok.Time to sleep..Besok ada kelas dari pukul 8 pagi sehingga pukul 4.30 petang.Good Nite semua ! Assalamualaikum.

No comments:

Post a Comment

Terima Kasih kerana sudi berkata-kata...
(*_*)

lollypoppinkiey blog site 2013 untill 2015